Log ind Søg vare Person/varevogne Trailere El og lygter Universal
Skift til
Kom på rette vej
i 3 hurtige trin


Andre dele i remme og remhjulTandrem til bil - Tilbyder til alle bilmærker

Hos Refako finder du nemt den tandrem, der passer til netop din bil. Find nemt den rigtige ved at indtaste nummerpladen her på siden. Vi har over 200.000 emner på lager, således vi er sikre på at kunne tilbyde dig de reservedele, der passer til din specifikke model.

Udover tandremme til din bil finder du også både strammehjul, medløberhjul, svingningsdæmper og meget mere, således du nemt får de dele, du skal bruge når, du står overfor et tandremsskift.

Hold øje med din tandrem

Ikke alle biler har tandrem, men mange har. Måske din bil har, og ved du i så fald hvornår den sidst blev udskiftet?

Springer den, kan du forvente en meget dyr reparation, som kunne være undgået, hvis du havde skiftet den i tide. Derfor er det vigtigt, at du som bilejer holder øje med, hvor mange kilometer din bil har kørt, siden sidste udskiftning af remmen.

Hvornår skal tandremmen skiftes?

Der kan være flere forskellige indikatorer på, at din tandrem bør enten efterses eller helt udskiftes. Disse kan bl.a. være meget sort udstødningsrøg, at motoren vibrerer under kørsel eller at du oplever nedsat motorkraft.

Hvis alt går vel, så mærker du ikke noget til, at din tendrem skal udskiftes. Det er nemlig end del, der skal erstattes ved et bestemt antal kilometer, dette ser du mere specifikt i instruktionsbogen eller i bilens servicebog.

Ved at sørge for tandremsskift ved de anførte kilometer forbygger du, at motoren bryder sammen som følge af tandremmen knækker. Nogle mekanikere anbefaler, at man skifter remmen et stykke tid før anførte kilometer. Det gør de, fordi din kørsel har indflydelse på, hvor meget remmen slides.

Står bilen meget stille, kan remmen tørre ud eller køres der meget i byen, så slides den hurtigere, end kilometertallet antyder. Det er derfor en god ide at undersøge, hvad der står anført i din servicebog eller tag en snak med din mekaniker.

En knækket tandrem betyder oftest en ødelagt motor, hvilket er meget dyrere end den tandrem pris, du betaler hos os.

Hvorfor er min tandrem defekt?

En af årsagerne til defekt eller ødelagt tandrem er forkert montering, idet dette kraftigt reducerer levetiden. Det kan også være manglende overholdelse af producentens anbefalinger og retningslinjer hvad angår spænding af monteringsdele mv., som gør, at tandremmen er blevet defekt eller nedslidt. Endelig kan forkert spænding af monteringsdele også være årsag til, at tandremmen er nedslidt og bør skiftes. Hos Refako forhandler vi tandremsæt til montering på langt de fleste bilmodeller, så du undgår, pludselig at stå med en defekt eller sprunget rem.

Hvad er en tandrem?

For at forstå, hvad en tandrem er, og hvad den gør, så er det vigtigt at forstå, hvordan motoren virker. Den virker blandt andet med to store, bevægelige dele: krumtapaksel og knastaksel.

Derudover er der en række cylindre, hvor brændstof/luft-blandingen antændes. I hver cylinder er der et stempel, og cylinderne er lukkede med ventiler. Når motoren starter, roterer krumtapakslen, der virker ved at kontrollere, at stemplerne går op og ned. Knastakslen styrer positionen af ind- og udsugningsventilerne i cylinderne.


Populære reservedele i denne kategori

Tandrem
Tandrem
Indpakningslængde [cm]: 20,8 cm
Indpakningsbredde [cm]: 3,2 cm
Indpakningshøjde [cm]: 23 cm
Brugsnumre: HR 90058 x 17 mm, HR 90130 x 20 mm, ZRK 1001 (SET)
 
dkk 518,75
SE MERE
Tandremssæt
Tandremssæt
Længde [mm]: 808 mm
Bredde [mm]: 20,0 mm
Tandantal: 101
Vægt [kg]: 0,450 kg
 
dkk 370,00
SE MERE
Strammehjul, tandrem
Strammehjul, tandrem
Yderdiameter [mm]: 60,00 mm
Bredde [mm]: 32,00 mm
 
dkk 206,25
SE MERE
Medløberhjul, multi-V-rem
Medløberhjul, multi-V-rem
Yderdiameter [mm]: 60 mm
Bredde [mm]: 30 mm
Brugsnumre: SK-1391, SK-1424, SK-1577
Yderdiameter [mm]: 60,00 mm
Bredde [mm]: 30,00 mm
 
dkk 881,25
SE MERE
Medløberhjul, tandrem
Medløberhjul, tandrem
Yderdiameter [mm]: 63,70 mm
Bredde [mm]: 34,00 mm
 
dkk 393,75
SE MERE
Svingningsdæmper, tandrem
Svingningsdæmper, tandrem
Driftsart: Hydraulisk
 
dkk 1.362,50
SE MERE
Vandpumpe + tandremssæt
Vandpumpe + tandremssæt
Tandantal: 141
Bredde [mm]: 30 mm
Længde 1 [mm]: 1343 mm
Antal blæservinger: 7
 
dkk 2.671,25
SE MERE


Se alle varer i denne kategori >>