Kom på rette vej
i 3 hurtige trin

1

2

3

Styretøj & undervogn
Bærearme/-kugler & dele

Bærearme og bærekugler er begge dele af bilens affjedring. Bærekuglerne er sat fast til bærearmene, og har til formål at sikre en behagelig kørsel for bilens passagerer, når man kører i fx ujævnt terræn. Bærearmene, også kaldt svingarme, er en del af hjulophænget og sørger kort sagt for at karosseriet ikke ”hopper” af.

Ophæng, bærearm

5104302

Ophæng, bærearm

5104708

Bærekugle t+

5043712

Bærekugle

5041920

Ophæng, bærearm

5103712

Bærekugle

5043714

Ophæng, bærearm

5103713

Ophæng, hjullejehus

5103610

Bærearm, hjulophæng

5015001

Bærekugle

5042321

Bærekugle

5044303

Ophæng, bærearm

5104720

Symptomer på defekte bærearme

En defekt eller slidt bærearm er ikke blot en gene for din kørsel – det er også en betydelig komprimering af din sikkerhed. Det er derfor vigtigt, at du altid reagerer på eventuelle symptomer, som kunne indikere, at du har en defekt bærearm.

Bærearmene sørger bl.a. for at styre hjulene på din bil, og holde dem i den rette vinkel. Oplever du derfor, at styretøjet føles skævt eller at bilen hælder mod en bestemt side, kan det være tegn på, at du har en defekt bærearm.

Du skal ligeledes være opmærksom på mislyde fra bilen. Det kan fx være du oplever larm i bilen, når du kører over et bump, eller at dækkene hviner, når du kører.

En defekt bærearm kan forsage stort slid på bilens dæk og støddæmpere. Sørg derfor altid for, at få bilen undersøgt, hvis du oplever et af overstående symptomer.

Defekt bærekugle

Det er forholdsvis sjældent, at en bærearm går i stykker. Ofte er det i stedet en anden del af bilens affjedring, som er i stykker, fx bærekuglen.

Hvis ikke selve bærearmen viser tegn på slitage, vil du ofte kunne nøjes med blot at udskifte bærekuglen.

Udskiftning af bærekugle

Har du det rigtige værktøj, er det muligt selv at udskifte en bærekugle. Når først kugleleddet er løsnet, er udskiftningen forholdsvis simpel.

Vi anbefaler, at du foretager reparationen på begge sider af bilen, for at få det bedste resultat.

Udskiftning af bærearm

Er det ikke nok at udskifte bærekuglen, men har du brug for at udskifte hele bærearmen, kan du hos Refako finde et bredt udvalg af bærearme til de fleste biler. Både som enkelte bærearme eller som hele bærearmssæt.

Kan jeg nøjes med at udskifte én bærearm?

Bærearme har ca. samme levetid. Har du derfor en slidt bærearm, er det sandsynligt at den anden ligeledes snart vil være nedslidt. Derfor bør du altid udskifte dem i par.

Hvad er tegnene på en defekt bærekugle?

Mislyde fra hjulet kan være et tegn på en defekt bærekugle.

Kan jeg køre med en defekt bærearm?

Nej. En defekt bærearm kan resultere i dårlig styring af bilen, og risiko for at miste kontrollen over bilen. En defekt bærearm udgør en sikkerhedsrisiko, og du bør derfor altid udskiftes.