Kofanger/monteringsdele

En kofanger er designet til at beskytte bilens skelet, i tilfælde af en kollision. Kofangeren er en af bilens vigtigste beskyttende dele, da den blødgør stødet fra en anden bil eller en anden forhindring, i tilfælde af et sammenstød.

Kofanger
Restsalg

KL.8127902

Kofanger

KL.0011900

Kofanger

KL.0011901

Kofanger

KL.0013900

Kofanger

KL.0014900

Kofanger

KL.0014903

Kofanger

KL.0014904

Kofanger

KL.0014905

Kofangerforstærkning

KL.0014943

Kofangerforstærkning

KL.0014983

Kofanger

KL.0015900

Kofanger

KL.0015901

Ups!

Beklager. Nogle varer er ikke tilgængelige i det ønskede antal.

OK

Hvorfor hedder det en kofanger?

Blev kofangeren i gamle dage brugt til at indfange køer? Dog ikke. Begrebet kofanger kommer fra den engelske betegnelse ”cowcatcher” og stammer faktisk oprindeligt fra gamle lokomotiver fra 1900-tallet. Disse havde nemlig en stor metalskærm foran, som havde til formål at skubbe sten, væltede træer – og ikke mindst køer og andet kvæg, væk fra sporet. Heraf navnet kofanger.

I dag er de fleste kofangere dog ikke lavet af metal, men derimod af plastik, og går derfor relativt let i stykker. Kofangeren er generelt en meget udsat del på din bil – og det er helt bevidst. Det er nemlig meningen at dén skal tage alle de ”slag” din bil måtte blive udsat for, frem for bilens mere vigtige dele.

Udskiftning af kofanger

Fordi kofangeren på din bil er så udsat, som den er, er det en del, som relativt ofte skal udskiftes. De fleste skader opstår ved huller eller bump på vejen, ved høje kantsten eller fra stenslag fra fx modkørende biler – og naturligvis ved sammenstød med andre biler.

Det er vigtigt, du får udskiftet din kofanger med det samme, hvis den er beskadiget. Kofangeren beskytter nemlig din bil, så det er afgørende, at den altid er intakt. Desuden udgør kofangeren også ofte en vigtig del af bilens design og æstetiske udtryk. Hos visse bilmærker er kofangeren den mest ikoniske del af bilens design.

Tegn på defekt kofanger

Det er vigtigt, du sikrer dig, at din kofanger altid er i god stand. Den nemmeste måde at gøre det på, er ved at se på den, og se efter, om den har tydelige skader. Dog er det ikke altid man kan se eventuelle skader på kofangeren med det blotte øje. I stedet er der andre tegn, du bør være opmærksom på.

Oplever du fx mislyde i forbindelse med din kørsel, kan det være et tegn på, at din kofanger er defekt. Det kan også være du kan mærke en raslen- eller vibration i bilen, når du kører. Dette kan ligeledes være et tegn på en ødelagt kofanger.

Hvad er en kofanger?

En kofanger beskytter bilen mod skader og er som oftest monteret både foran og bagpå bilen.

Kan jeg selv udskifte min kofanger?

Det er forskelligt fra bil til bil, hvor let det er at skifte kofangeren. Ved nogen biler kræver det fx at bilens baglygter også afmonteres.

Kan jeg reparere min kofanger?

Hvis der er tale om mindre skader, såsom rider eller stenslag, kan du selv udbedre disse ved brug af fx polermiddel. Hvis der er tale om større skader, bør du få udskiftet din kofanger.

Billig kofanger

Står du og mangler en ny kofanger til din bil? Hos Refako har vi et stort udvalg af billige kofangere – både til den forreste og bagerste del af bilen, og til stort set alle bilmærker- og modeller. Indtast blot dit nummerpladenummer i søgefeltet, og du vil få vist alle de reservedele, som passer din lige netop din bil.