Kofanger/monteringsdele

Kofanger

En kofanger er designet til at beskytte bilens skelet i tilfælde af en kollision. Kofangeren er en af bilens vigtigste beskyttende dele, da den blødgør stødet fra en anden bil, eller en anden forhindring, i tilfælde af et sammenstød.

Trænger din bil til en ny kofanger? Køb din kofanger eller andre reservedele på refako.dk ved blot at indtaste din bils nummerplade i nummerpladesøgeren, hvorefter du vil få vist et udvalg af kofangere, som passer til din bil og årgang. Vi har både kofangere til den forreste og den bagerste del af bilen.

Kofangerstiver
Restsalg

KL.6814932

Kofanger
Restsalg

KL.8127902

Kofanger

KL.0011900

Kofanger

KL.0011901

Kofanger

KL.0013900

Kofanger

KL.0014900

Kofanger

KL.0014903

Kofanger

KL.0014904

Kofanger

KL.0014905

Kofangerforstærkning

KL.0014943

Kofangerforstærkning

KL.0014983

Kofanger

KL.0015900

Ups!

Beklager. Nogle varer er ikke tilgængelige i det ønskede antal.

OK

Udskiftning af kofanger

Kofangeren er en særlig udsat del på bilen, og derfor er det ikke ualmindeligt, at den skal udskiftes fra tid til anden. Udover sammenstød med andre biler, kan skaderne for eksempel opstå ved huller eller bump på vejen, ved høje kantsten eller fra stenslag.

Hvis bilens kofanger er beskadiget, er det vigtigt at udskifte den med det samme for at beskytte bilen, og dig selv, mest muligt.

For nogle bilejere er kofangere en vigtig del af bilens design og æstetiske udtryk, og hos visse bilproducenter anses kofangeren den mest ikoniske del af bilens design.

Tegn på defekt kofanger

Det er vigtigt, at kofangeren altid er intakt. Den nemmeste måde at gøre det på, er at se på den, og se efter om den har tydelige skader. Dog er det ikke altid, man kan se eventuelle skader på kofangeren med det blotte øje. I stedet er der andre tegn, du bør være opmærksom på.

Oplever du eksempelvis mislyde i forbindelse med din kørsel, kan det være et tegn på, at din kofanger er defekt. Det kan også være, du kan mærke en raslen eller vibration i bilen, når du kører. Dette kan ligeledes være et tegn på en ødelagt kofanger.

Hvorfor hedder det en kofanger?

Blev kofangeren i gamle dage brugt til at indfange køer? Dog ikke. Begrebet kofanger stammer fra den engelske betegnelse ”cowcatcher”, der har sin oprindelse fra lokomotiver fra 1900-tallet. Disse havde nemlig en stor metalskærm foran, hvis formål var at skubbe sten, væltede træer – og ikke mindst køer og andet kvæg, væk fra sporet. Heraf navnet kofanger.

I dag er de fleste kofangere dog ikke lavet af metal, men derimod af plastik, som går relativt let i stykker. Kofangeren er generelt en meget udsat del på din bil – og det er helt bevidst. Det er nemlig meningen, at den skal tage alle de ”slag” din bil måtte blive udsat for, frem for bilens mere vigtige dele.

FAQ

Hvorfor hedder det en kofanger?

Tilbage i 1900-tallet var lokomotiver udstyret med en metalskærm, som havde til formål at rydde sporet for sten, væltede træer, køer og andet kvæg. Heraf navnet kofanger.

Hvad er en kofanger?

En kofanger har til formål at beskytte bilens karosseri og vigtige dele i tilfælde af en kollision.