Bremsevæske

En af de vigtigste dele på en bil er bremsesystemet, som styres hydraulisk. Her er det essentielt med en ordentlig bremsevæske. Har du brug for et bremsevæske skift, så køb din væske her. Du finder nemt den type, der passer til din bil, ved at indtaste dit registreringsnummer i søgefeltet her på siden. Vores væsker er Dot 4 klassificerede.

Sådan virker det når du bremser

Når du presser på bremsepedalen, overføres den hydrauliske kraft til bremsecylinderne. Her er det nødvendigt med en væske, fordi væske er ikke sammentrykkelig; hvert tryk overføres således direkte.

Desuden kan den bevæge sig gennem smalle rør og passager. Uden bremsevæske kan man ikke bringe en bil til standsning.

Høje temperaturer

Når du trykker på bremsepedalen i din bil, så presser bremseklodserne på begge sider af bremseskiven. Den friktion, der her skabes, for at bringe bilen til standsning, afgiver meget varme. Den kan nå en temperatur på flere hundrede grader.

Det betyder, at varmen overføres til det hydrauliske kredsløb og gør væsken varm. Væsken er hygroskopisk, hvilket betyder, at det absorberer fugt fra luften, således bremsevæske kogepunkt sænkes. Væsken har et højt kogepunkt. Begynder væsken at koge, skabes der dampbobler og tryk, dette mindsker bilens bremsningsevne.

Bremsevæske skift

Det er en god idé at skifte bremsevæske, når du har kørt 40.000 km eller hver andet år. Du kan selv skifte din væske. Du skal blot være opmærksom på, at forhindre luft i systemet, sker dette vil dine bremser, ikke fungerer korrekt.

Køb din væske hos Refako, og vær sikker på, at du får væske i høj kvalitet. Vores dygtige og erfarne medarbejdere, står gerne til rådighed med svar på spørgsmål omkring blandt andet væskeskift.

For lavt væske niveau?

Uden bremsevæske kan en bil ikke bremse. I motorrummet er der en beholder, der indeholder væsken. Her kan du nemt se og kontrollerer, om det ligger på det rette niveau. Er dette tilfældet, kan det skyldes en utæthed i bremsesystemet.

Ofte vil en advarselslampe på instrumentbrættet vise, om der er problemer. Lyser lampen, skal du omgående stoppe kørslen, da bremserne måske ikke fungerer optimalt. Det er meget vigtigt, at bremsevæsken ikke bare genfyldes, når den når under minimumsniveauet.

Bilen skal tjekkes for at finde årsagen, således du er sikker på bremser, der virker korrekt.