Bremsevæske

Bremsevæske af høj kvalitet til din bil

Hos Refako finder du et bredt udvalg af reservedele til blandt andet bilens bremsesystemer. Bremsesystemet er en vigtig del af bilens funktion, som styres hydraulisk. Derfor er det en god idé at passe på bremsesystemet og sørge for at skifte bremsevæsken efter et vis antal kørte kilometer.

BREMSEVÆSKE DOT4 - 500ML

BV 050

BREMSEVÆSKE DOT4 - 5L

BV 400

BREMSEVÆSKE DOT4 - 1L

BV 100

BREMSEVÆSKE DOT 5.1 - 375ML

2001111442

Ups!

Beklager. Nogle varer er ikke tilgængelige i det ønskede antal.

OK

Sådan virker bremsevæsken, når du bremser

Når du presser på bremsepedalen, overføres den hydrauliske kraft til bremsecylinderen. Her er det nødvendigt med en væske, da væske ikke er sammentrykkelig, hvilket gør, at hvert tryk overføres direkte. Desuden kan væsken bevæge sig gennem smalle rør og passager. Uden bremsevæske kan bilen ikke standse.

Høje temperaturer

Når du trykker på bremsepedalen i din bil, presser bremseklodserne på begge sider af bremseskiven. Der skabes friktion for at bringe bilen til standsning, hvilket skaber meget varme - temperaturen kan nå flere hundrede grader. Dette betyder, at varmen overføres til det hydrauliske kredsløb og gør væsken varm.

Væsken er hygroskopisk, hvilket betyder, at den absorberer fugt fra luften, således at bremsevæskens kogepunkt sænkes. Væsken har et højt kogepunkt. Hvis væsken begynder at koge, skabes der dampbobler og tryk, hvilket mindsker bilens evne til at bremse.

Hvilken bremsevæske skal du vælge?

Hos Refako ønsker vi at gøre det let for vores kunder. Du finder nemt den type bremsevæske, der passer til din bil ved at indtaste din bils nummerplade i nummerpladesøgeren øverst på siden. Vores bremsevæsker er DOT4 klassificerede og af høj kvalitet.

Vores dygtige og erfarne medarbejdere står gerne til rådighed med svar på spørgsmål omkring bremsevæske skift eller hvis du står og mangler ny bremseforstærker, bremsekaliber eller bremserør.

Hvornår skal bremsevæsken skiftes?

Som en god tommelfingerregel er det passende at skifte bremsevæske på din bil, når du har kørt 30.000 km eller hvert andet år. Du kan selv skifte din væske, men vær opmærksom på, at der ikke kommer luft i systemet. Sker dette, vil dine bremser ikke fungere korrekt.

For lavt væske niveau?

Uden bremsevæske kan en bil ikke bremse. I motorrummet sidder en beholder, der indeholder bremsevæske - her kan du nemt se og kontrollere, om det ligger på det rette niveau. Ofte vil en advarselslampe i instrumentbrættet vise, om væskestanden er for lav.

Lyser lampen, skal du omgående stoppe kørslen, da bremserne måske ikke fungerer optimalt. Det er vigtigt, at bremsevæsken ikke bare genfyldes, når den når under minimumsniveauet. Bilen skal tjekkes for at finde årsagen, således at du er sikker på, at bremserne fungerer korrekt.