Bilbatteri

Er dit bilbatteri stået af? Vi har batterier til de fleste bilmærker og modeller, hvorfor vi med sikkerhed har lige netop det batteri, som passer til din bil.

EXIDE PREMIUM - 720A - 72AH

EA722

EXIDE PREMIUM - 900A - 100AH

EA1000

EXIDE PREMIUM - 640A - 64AH

EA640

EXIDE EFB - 640A - 60AH

EL600

EXIDE PREMIUM - 540A - 53AH

EA530

EXIDE PREMIUM - 350A - 40AH

EA406

EXIDE AGM - 760A - 72AH

EK720

EXIDE EFB - 760A - 70AH

EL700

BATTERI POWER PRO - 870A - 120AH

EF1202

BATTERI START PRO - 1000A - 135AH

EG1355

EXIDE EXCELL - 400A - 44AH

EB440

EXIDE PREMIUM - 800A - 95AH

EA955

Ups!

Beklager. Nogle varer er ikke tilgængelige i det ønskede antal.

OK

Køb af bilbatteri

Glem alt om at søge nettet tyndt for at finde et nyt bilbatteri. Vi har gjort det nemt for vores kunder - det eneste du skal gøre er at indtaste din bils nummerplade i nummerpladesøgeren, hvorefter du får vist en liste over alle de reservedele, som er kompatible med lige netop din bilmodel. Hvis du er på udkig efter andre elektroniske komponenter, herunder nye baglygter, forlygter eller ny starter, finder du det hele ved hjælp af nummmerpladesøgeren.

Hvordan virker et bilbatteri?

Et bilbatteri er lavet til at lagre elektrisk energi, således at det kan anvendes på det rigtige tidspunkt. Bilens batteri oplader på samme tid som afladningen, hvilket betyder, at du oplader bilens batteri, når du kører. Hvis bilen har stået stille længe, har den ikke ladet op, og batteriet er muligvis tomt.

Du kan også opleve et tomt batteri, hvis du har glemt at slukke bilradioen eller lygterne om natten. Derfor kan det være en god idé at køre en længere tur, så bilens batteri bliver genopladet. Har du fået starthjælp, er det ligeledes vigtigt, at du sørger for at køre en længere tur, således at batteriet kan oplades på ny.

Hvordan lader man et bilbatteri?

Hvis dit bilbatteri er tomt, er det vigtigt at fastslå årsagen, så du kan forhindre, at det sker igen. Der kan være flere årsager til et tomt batteri, herunder brugerfejl eller teknisk fejl. Er batteriet tomt, skal du, udover at finde årsagen, forsøge at genoplade det.

Det gøres ved at tilslutte en oplader. Virker det ikke, eller tømmes batteriet hurtigt igen, er det på tide at skifte batteriet.

Batteriet kan også løbe tør, hvis du har glemt at slukke lygter eller lignende. Forsøg da at starte bilen med startkabler med hjælp fra en anden bil.

Hvad koster et nyt bilbatteri?

På Refako.dk finder du prisen på et nyt bilbatteri ved at udfylde søgefeltet med din bils nummerplade. Prisen på bilbatterier er forskellige, og derfor anbefaler vi, at du bruger nummerpladesøgeren. Når du handler hos Refako Autodele, er du altid sikret professionelle autodele til fornuftige priser.

FAQ

Hvad koster et nyt bilbatteri?

Prisen afhænger af bilens mærke og model.

Hvordan lader man et bilbatteri op?

Køretøjet lader selv batteriet op via generatoren. Man kan også anvende en batterilader for at lade batteriet op.

Hvad er plus og minus på bilbatteri?

Plus-terminalen er altid en lille smule tykkere end minus-terminalen. Derudover er der altid forstøbt et “+” og et “-” i plastikhuset, så man kan se, hvad der er plus og minus.

Hvor lang levetid har et bilbatteri?

Et bilbatteri har en gennemsnitlig levetid på 5 år alt efter kørestil og vedligeholdelse. Jo ældre batteriet er, jo større risiko er der for fejl.

Hvor længe holder et bilbatteri?

Bilbatteriet holder i gennemsnit 5 år.

Hvad koster et bilbatteri?

Prisen kommer an på bilens mærke og model.

Hvornår skal et bilbatteri skiftes?

Batteriets gennemsnitlige levetid er på 5 år, hvorfor du kan regne med at skifte det herefter.

Hvad indeholder et bilbatteri?

Et bilbatteri består, meget simpelt sagt, af blyplader og syre.

Nyere teknologi blander carbon med blylegeringen, og pladernes konstruktion er blevet mere avanceret, og er ikke længere bare en flad plade.

Hvor lang tid tager det at lade et bilbatteri op?

Hvis batteriet er helt dødt, skal du ud på en længere køretur på 40-50 km, før du får batteriet ladet op. Korte køreture er ikke godt for batteriet. Så kan bilen ikke starte.

Tiden det tager at oplade et batteri via bilens generator afhænger af, hvor meget elektrisk udstyr der samtidig aflader batteriet.

En batterilader som lader med 5Ah, vil være 10 timer om at lade et 50Ah batteri helt op, fra 0%.

Afladning af batteriet med mere end 50% af dets oprindelige kapacitet, øger slidtagen på batteriet markant.

Hvor mange ampere bilbatteri?

Ampere afhænger af bilens størrelse. Jo kraftigere bil, jo højere ampere kræves der, for at kunne holde bilen kørende. Også kaldet startstrøm.

Hvor mange volt bilbatteri?

Så længe multimeteret viser, at der er mellem 12,7 og 12,4 V, er batteriet i fin stand.

Skal et nyt bilbatteri oplades?

Selvom batteriet er nyt, er det ca. 75% opladet ved køb. Det anbefales derfor altid at oplade ens batteri med en batterilader, inden det monteres i bilen, eller så hurtigt det er muligt efterfølgende.