ABS & køredynamik

ABS bremser til din bil

Hos Refako finder du et bredt udvalg af ABS reservedele til bremsesystemet. Det er meget vigtigt, at bilens bremsefunktioner er i orden - både for din egen og andre trafikanters skyld, og derfor finder du kun reservedele af allerhøjeste kvalitet på vores side.

Du finder nemt og bekvemt frem til de passende reservedele ved at indtaste din bils nummerpladenummer i nummerpladesøgeren øverst på siden. Herefter bliver du præsenteret for en liste, som indeholder alle de reservedele, der passer til din bilmodel. Hvis du mangler en ny tromlebremse eller et nyt bremserør, vil reservedelen også blive vist her.

Ekspansionsbeholder, bremsevæske Original VAICO Quality
Restsalg

TOP.114 007

Ekspansionsbeholder, bremsevæske
Restsalg

TOP.114 008

Ekspansionsbeholder, bremsevæske

TOP.114 009

OMSKIFTERELÆ 24V U/H

4RD 007 903-001

ABS Sensor

8180 29204

ABS Sensor

8180 29102

ABS Sensor

8180 28111

Sensorring, ABS

8540 29401

ABS Sensor

8180 29103

ABS Sensor

6PU 009 106-551

ABS Sensor

8180 29101

Sensorring, ABS

392560

Ups!

Beklager. Nogle varer er ikke tilgængelige i det ønskede antal.

OK

Hvad er ABS bremser?

Siden 2004 har det været et lovkrav, at alle biler, solgt inden for Europa, er udstyret med ABS bremser. ABS er en forkortelse for Anti-lock Braking System, som er din sikkerhed for, at enhver blokering på hjulene bliver forhindret i tilfælde af en hård opbremsning. Bremsetrykket reduceres, så hjulene står fast, og derved bliver det muligt at styre bilen, alt imens der bremses ned.

For at ABS-bremserne fungerer korrekt, skal de fire komponenter: ABS sensorer, ventiler, pumpe og kontrolenhed vedligeholdes. Hvis en af delene er defekte, fungerer ABS bremserne ikke korrekt.

Hvilken funktion har en ABS sensor?

ABS sensoren har stor betydning for, om ABS systemet fungerer korrekt. Sensorerne er placeret ved hvert forhjul og har til formål at overvåge hjulenes rotationshastighed. Sensoren sender besked til motorcomputeren om hastigheden, hvorefter bremsetrykket tilpasses af computeren.

Udskiftning af bilens ABS sensor er en hurtig affære, som du selv kan håndtere, hvis du er ferm på hænderne og har en smule viden om bildele. Hvis du udskifter sensoren selv, skal du huske at rengøre sensoren med en metallisk børste.

Hvad betyder det, når ABS lampen lyser?

Når ABS lampen lyser i instrumentbrættet, er det en indikator for, at der er fejl i ESP systemet. Du skal dog ikke frygte, at bilen ikke kan bremse - det kan den - men du bør køre hen til det nærmeste værksted hurtigst muligt, så en mekaniker kan gennemgå bilens ABS.

Vi rådgiver dig gerne

Brænder du inde med spørgsmål omkring ABS eller andre autodele, er vores kompetente medarbejdere klar til at hjælpe dig på vej. Vi hjælper dig gerne med at vælge den rette bremsevæske eller måske trænger bilen til ny bremsekaliber? Hos Refako handler vi både med private og professionelle, hvilket må anses som et kvalitetsstempel for både vores service og reservedele i topkvalitet.