Kom på rette vej
i 3 hurtige trin

1

2

3

Bremsesystem
Tromlebremse

Hos Refako har vi alt, du skal bruge, når du skal have monteret en nye tromlebremser. Ved at indtaste dit registreringsnummer i vores søgefelt, får du de produkter vist, der passer til din specifikke bilmodel.

Uanset om du har brug for et bremsebakkesæt, tromlebremsejustering eller bremserens, så har vi det produkt, du har brug for. Vi har over 200.000 emner i vores sortiment, men skulle vi mod forventning ikke have det produkt, du leder efter, så hører vi gerne fra dig.

BREMSERENS - 500ML

B 11000

KERAMISK FEDT - 200ML

7016.MKE.K200

Bremsebakkesæt, parkeringsbremse

2748578

Bremsebakkesæt

2752567

Bremsebakkesæt

2799520

Bremsebakkesæt

2745501

Bremsebakkesæt

2736540

Bremsebakkesæt - sæt til begge hjul

2737582

Bremsebakkesæt

2745392

Bremsebakkesæt

2750717

Bremsebakkesæt

2734704

Bremsebakkesæt

2736589

Tromlebremser

Tromlebremsen ligner en tromle, og den er placeret i en bremsesko, der presses mod indersiden af tromlen under bremsning ved hjælp af en hydraulisk cylinder.

Da de indgår i den uaffjedrede vægt, er det ønskeligt, at de vejer så lidt som muligt. De fremstilles derfor oftest af aluminium med en indre ring af stål. Varmeudviklingen i en bremse er høj, hvorfor tromlerne på hurtige biler altid er forsynet med køling og evt. luftindtag, så luften kan komme direkte ind i bremsen.

Tromlebremser ses ved biler og mindre biler varebiler, hvor de bruges på de bagerste hjul. Ved større varevogne og lastbiler bruges de også på de forreste hjul. Efterhånden har alle nyere biler skivebremser på alle hjul. Når de er justeret korrekt for du stor friktionsværdistabilitet, meget nøjagtig pasform, lang levetid og maksimal pålidelighed.

Adskille tromlebremser

For at vedligeholde en tromlebremse, således den ikke sætter sig fast eller hænger, er det nødvendigt, at adskille tromlebremser og rengøre dem. Når du skal adskille eller montere nye tromlebremsere, så har vi de bremsere og det tilbehør, du har brug for.

Har du brug for et godt råd eller svar på et spørgsmål, så står vi gerne til din rådighed. Vi har erfaring med de fleste problemstillinger, du kan møde, når du skal adskille eller montere din tromlebremse.

Tromlebremser vs skivebremser

Skivebremser og tromlebremser er almindeligt anvendt i de fleste biler. Hvilken bremse der er bedst, handler i høj grad om, hvilken bilmodel du har, og under hvilke forhold der ofte køres. Ofte bremser en skivebremse bedre men under sandende og støvede forhold, bremser man bedst med en tromlebremse.

Ved begge typer bremser kan der opstå potentielle problemer. Ved skivebremser kan trædepuder og stempler sætte sig fast. Derudover kan skiven og bremseklodserne slides op.

Ved Tromlebremser kan bremsecylinderen blive utæt, bremsebelægningen kan slides, eller tromlebremsen bliver mindre effektiv som følge af dårlig justering.