Lambdasonde

En lambdasonde sidder på bilens udstødningssystem og har til formål at justere brændstofmængden, som udsendes til motorcylindrene. Det gør den ved at konstant at udføre måling af udstødningsgassens sammensætning. Den funktion er nødvendig for at få en udstødningsgas som kan renses i bilens katalysator.

Lambdasonde

6PA 009 166-501

Lambdasonde

NGK 0378

Lambdasonde Original VEMO Quality

NGK 0393

Lambdasonde

NGK 0395

Lambdasonde

NGK 92245

Lambdasonde

NGK 5719

Lambdasonde Original VEMO Quality

NGK 90401

Lambdasonde

NGK 0382

Lambdasonde

NGK 90963

Lambdasonde

NGK 0375

Lambdasonde

NGK 0485

Lambdasonde Original VEMO Quality

NGK 0424

Ups!

Beklager. Nogle varer er ikke tilgængelige i det ønskede antal.

OK

Tegn på defekt lambdasonde

Ofte skyldes fejl på lambdasonden tilsmudsning. Er din lambdasonde tilsmudset kan den ikke foretage nøjagtige aflæsninger. Det er derfor vigtigt at få skiftet din lambdasonde, hvis du oplever symptomer på tilsmudsning.

En tilsmudset lambdasonde vil typisk reagere langsomt på pludselige ændringer i blandingsforholdet – og hvis den er meget tilsmudset, kan du opleve, at den slet ikke reagerer.

Andre tegn på en defekt lambdasonde er fx lysende advarselslamper på instrumentbrættet. Derudover skal du reagere hvis du oplever et usædvanligt højt brændstofforbrug eller at din bil accelererer langsommere end normalt.

Udskiftning af lambdasonde

Er din lambdasonde slidt eller defekt bør du altid udskifte den med det samme. Det er forskelligt fra bil til bil, hvornår en lambdasonde typisk er nedslidt. En tommelfingerregel er ved ca. 150.000km. Men det kan ske både før og efter.

Er din lambdasonde slidt eller defekt, kan den ikke repareres, men skal altid udskiftes. Nogle gange er det dog muligt at rense sensoren for sod, men for at opnå det bedste resultat, bør lambdasonden som sagt udskiftes.

Med det rigtige værktøj og erfaring, kan du selv udskifte din lambdasonde. Prisen på en lambdasonde varierer efter bilmærke- og model samt motortype. Hos Refako har vi et bredt udvalg af lambdasonder – og vi har helt sikkert også en til din bil. Indtast blot dit nummerpladenummer i søgefeltet og find let og hurtigt en lambdasonde, som passer til lige præcis din bil.

Pleje af lambdasonde

Generelt har lambdasonder ikke godt af bly. For at forlænge levetiden på din lambdasonde, bør du derfor undgå at køre med benzin med bly i. Selvom lambdasonden godt kan tåle kortvarig kørsel med blyholdig benzin, mindsker det komponentens levetid drastisk.

Hvad er en lambdasonde?

En lambdasonde er placeret på bilens udstødningsrør og sørger for a motoren hele tiden tilføres den rigtige mængde af brændstof.

Behøver jeg skifte en defekt lambdasonde?

Ja. Bilen kan dog godt køre med en defekt lambdasonde, men du bør få den skiftet straks, da din bil risikerer at forurene mere samt bruge unødigt meget brændstof.

Hvad er tegnene på en defekt lambdasonde?

Du kan opleve svækket motorkraft, små ryk når motoren startes samt et højere brændstofforbrug.