Log ind Søg vare Person/varevogne Trailere El og lygter Universal
Skift til
Kom på rette vej
i 3 hurtige trin


Vandpumpe til DIN bil model

Hos Refako finder du præcist den vandpumpe og det tilbehør, der passer til din bil. Vi har et stort udvalg af vandpumper til alle mærker og modeller.

Indtast din nummerplade i søgefeltet, så får du de reservedele, der findes til din bil.

Hvad gør en vandpumpe til bilen?

Din motor skal køles, således bilens motor undgår overophedning. Kølningen sker, ved at kølervæsken pumpes rundt i kølerbanerne ved hjælp af en vandpumpe. Hele afkølingsprocessen starter derfor med vandpumpen. Uden afkøling vil bilens motor blive meget varm og vil derfor bryde sammen.

Har du en defekt vandpumpe til bil, så skal du derfor sørge for at få den udskiftet, inden du kører videre. Typiske problemer, og hvornår skal vandpumpen udskiftes? En vandpumpe er en autodel, der normalt ikke udskiftes så ofte.

Selve pumpen består af flere dele, der hver især kan skabe problemer. Oveni virker vandpumpen via en rem, der ligeledes kan knække. Hvornår en pumpe skal skiftes, afhænger af din biltype.

En tommelfingerregel hedder omkring 80.000 – 100.000 km. Hvis pumpen ikke fungerer korrekt, bliver motoren overophedet, fordi den ikke køles ordentligt. Dette kan føre til alvorlige problemer som overophedning af motoren. Du skal derfor ikke køre med en defekt vandpumpe til bil. Du kan identificere et problem ved pumpen, hvis motoren overophedes, eller hvis bæltet bliver løst, hvilket ofte giver en underlig lyd.

Pumpen kan ligeledes begynde at lække, men generelt er det umuligt selv at konstatere dette. Faktisk er det nødvendigt at se ind i motoren for at være i stand til at se lækagen. De fleste mekanikere anbefaler at skifte pumpe, når du alligevel skal skifte din tandrem.

Hvad koster en vandpumpe?

Prisen på en vandpumpe bil afhænger af, hvilken bil du har. Du kan nemt se priserne specifikt til din bil her på siden ved at indtaste din nummerplade i søgefeltet. Den endelige pris er selvfølgelig også afhængig af, om der er andre ting, der skal skiftes, og om du selv kan udføre opgaven, eller om du skal have bilen på værksted.

Skal bilen på værksted, kan det godt betale sig at få tandremmen skiftet på samme tid. Vi forhandler altid autodele i høj kvalitet til fornuftige priser.

Hvordan skifter man vandpumpe?

Det er ikke nemt at udskifte vandpumpen på alle biler, da den på de forskellige modeller sidder forskelligt. Sidder den nemt tilgængeligt, er det forholdsvist nemt selv at udskifte den. Husk altid at vente, til motoren er afkølet, og at denne er rengjort korrekt.

Det er ligeledes vigtigt at udskifte kølervæsken og ikke kun fylde ovenpå. Sidst er det meget vigtigt, at du ikke starter bilen uden kølervæske på, da denne kan medføre beskadigelse af forseglingen af vandpumpen.


Populære reservedele i denne kategori

Vandpumpe
Vandpumpe
Materiale vandpumpevingehjul: Gråt støbejern
Materiale: Gråt støbejern
Vingeantal: 12
Vægt [kg]: 7,075 kg
Læs serviceinformationen
vægt [g]: 7306 g
Skovlhjulsdiameter [mm]: 125 mm
 
dkk 1.573,75
SE MERE
Vandpumpe + tandremssæt
Vandpumpe + tandremssæt
Tandantal: 141
Bredde [mm]: 30 mm
Længde 1 [mm]: 1343 mm
Antal blæservinger: 7
 
dkk 2.671,25
SE MERE


Se alle varer i denne kategori >>