Turbo

Turbo til bilen - se vores store udvalg

En turbo øger ydelsen i bilens motor ved at sende komprimeret luft ind i forbrændingskamrene. Med andre ord har bilen mulighed for at indtage en større mængde luft, når der er monteret en turbo. Bilens udstødningsgasser driver turboen og kører med hele 150.000 omdrejninger i minuttet. Det er derfor vigtigt at anvende den rette olie og smøring, da arbejdstemperaturen ligger på mellem 650 og 800 grader.

TURBORENS - 550ML

LL.9903

Ladeluftkøler

NIS.96847

Ladeluftkøler

NIS.96715

INTERCOOLER

NIS.96553

Ladeluftkøler

NIS.96680

Ladeluftkøler Original VEMO Quality

NIS.96693

Ladeluftkøler Original VEMO Quality

NIS.96728

Ladeluftkøler

NIS.96842

Olierør, turbolader

2001021188

Ladeluftkøler

NIS.96016

Ladeluftkøler

NIS.96017

Ladeluftkøler

NIS.96032

Ups!

Beklager. Nogle varer er ikke tilgængelige i det ønskede antal.

OK

Sådan fungerer en turbo til bilen

Turboen består af en kompressor og en turbine, der er koblet sammen i et lejehus ved hjælp af et fælles aksel. Når bilen startes, trækker turboen udstødningsluften ind sammen med den friske luft, hvilket resulterer i et lavere brændstofforbrug. En anden fordel ved turboen er, at der udledes mindre CO2 på grund af et lavere brændstofforbrug.

Når bilen accelererer, ledes udstødningsluften gennem turbinen og videre over i kompressoren, som efterfølgende komprimerer luften.

For at kunne anvende den komprimerede luft, skal den først afkøles gennem en luftkøler. Herefter ledes luften videre ind i cylindrene, der sammen med stemplerne og brændstoffet øger bilens accelerationsevne.

Hvornår skal turboen udskiftes?

Som udgangspunkt har turboen en lang levetid. Den kan holde i lige så lang tid som bilens motor, såfremt der foretages regelmæssig vedligeholdelse. Snavs i olien eller affald fra turbinen og kompressoren er de mest udbredte årsager til en ødelagt turbo. Regelmæssig olieskift og udskiftning af oliefilter, samt kontrol af olietryk og luftfilter, er med til at forlænge levetiden og mindske risikoen for reparationer eller udskiftning af dele.

Køb af turbo

Står du og mangler en ny turbo til bilen, finder du et bredt udvalg på refako.dk. Vi har mere end 200.000 reservedele på lager, og du finder med garanti en ny turbo, der passer til lige netop din bil. Vi har gjort det nemt for vores kunder, at finde frem til de reservedele der passer til bilen.

Indtast blot din bils nummerplade i nummerpladesøgeren, som du finder øverst på siden. Efterfølgende får du vist en liste over alle de reservedele, som passer til bilmodellen. Hvis du mangler nyt partikelfilter, udstødningsrør, lambdasensor eller katalysator, finder du også disse ved at anvende samme fremgangsmåde.
Vores kundegruppe tæller både private og professionelle, hvilket må siges at være et kvalitetsstempel af vores varer, fornuftige priser og service. Med over 40 års erfaring er vores personale gearet til at levere fantastisk kundeservice i form af rådgivning og vejledning af køb og montering af autodele. Du er altid velkommen til at kontakte os over telefon eller ved at møde op i en af vores mange butikker, som er spredt ud over hele landet.